Skanūs žemaičių blynai

Perskaitytas kartų: 1986

Ingredientai

:

virtos bulvės (10 vnt.)

kiaušiniai (1 vnt.)

druska (pusė šaukštelio)

miltai (2 šaukštai)

krakmolas (2 šaukštai)

kiaulienos faršas (300 g)

svogūnai (1 vnt.)

Vegeta Natur universalūs prieskoniai (pagal skonį)

Gaminimas

:

Išvirtas bulves sutrinti, įmušti kiaušinį, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti tešlą. Padalinti vienodais gabalėliais. Kiaulienos faršą išvirti suformavus rutuliukus. Vėliau juos sumaigyti, sudėti smulkiai pjaustytą ir pakeptą , Vegeta Natur prieskonius. Žemaičių blynus formuoti panašiai kaip cepelinus, tik paskui lengvai suploti. Prie rankų mažiau lips, jeigu jas sudrėkinsite vandeniu. Kepti įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės . Valgyti su grietine, sviestu ar kitu mėgstamu padažu.

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)