Skanūs žemaičių blynai

Perskaitytas kartų: 4178

Ingredientai

:

virtos bulvės (10 vnt.)

kiaušiniai (1 vnt.)

druska (pusė šaukštelio)

miltai (2 šaukštai)

krakmolas (2 šaukštai)

kiaulienos faršas (300 g)

svogūnai (1 vnt.)

Vegeta Natur universalūs prieskoniai (pagal skonį)

Gaminimas

:

Išvirtas bulves sutrinti, įmušti kiaušinį, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti tešlą. Padalinti vienodais gabalėliais. Kiaulienos faršą išvirti suformavus rutuliukus. Vėliau juos sumaigyti, sudėti smulkiai pjaustytą ir pakeptą svogūną, Natur prieskonius. Žemaičių blynus panašiai kaip cepelinus, tik paskui lengvai . Prie rankų mažiau lips, jeigu jas sudrėkinsite vandeniu. Kepti įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies. Valgyti su grietine, ar kitu mėgstamu padažu.

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)