Skanūs žemaičių blynai

Perskaitytas kartų: 7625

Ingredientai

:

virtos bulvės (10 vnt.)

kiaušiniai (1 vnt.)

druska (pusė šaukštelio)

miltai (2 šaukštai)

krakmolas (2 šaukštai)

kiaulienos faršas (300 g)

svogūnai (1 vnt.)

Vegeta Natur universalūs prieskoniai (pagal skonį)

Gaminimas

:

Išvirtas bulves sutrinti, įmušti kiaušinį, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti tešlą. Padalinti vienodais gabalėliais. Kiaulienos išvirti suformavus rutuliukus. Vėliau juos sumaigyti, sudėti smulkiai pjaustytą ir pakeptą svogūną, Vegeta Natur prieskonius. Žemaičių blynus kaip cepelinus, tik paskui lengvai . Prie rankų mažiau lips, jeigu jas sudrėkinsite vandeniu. Kepti įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies. Valgyti su grietine, sviestu ar kitu mėgstamu padažu.

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)