Skanūs žemaičių blynai

Perskaitytas kartų: 5599

Ingredientai

:

virtos bulvės (10 vnt.)

kiaušiniai (1 vnt.)

druska (pusė šaukštelio)

miltai (2 šaukštai)

krakmolas (2 šaukštai)

kiaulienos faršas (300 g)

svogūnai (1 vnt.)

Vegeta Natur universalūs prieskoniai (pagal skonį)

Gaminimas

:

Išvirtas bulves sutrinti, įmušti kiaušinį, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai išminkyti tešlą. Padalinti vienodais . Kiaulienos faršą išvirti rutuliukus. Vėliau juos sumaigyti, sudėti smulkiai pjaustytą ir pakeptą svogūną, Vegeta Natur prieskonius. Žemaičių blynus formuoti panašiai kaip cepelinus, tik paskui lengvai suploti. Prie rankų mažiau lips, jeigu jas sudrėkinsite vandeniu. Kepti keptuvėje ant nedidelės ugnies. Valgyti su grietine, sviestu ar kitu mėgstamu padažu.

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)