Skanūs žemaičių blynai

Perskaitytas kartų: 3130

Ingredientai

:

virtos bulvės (10 vnt.)

kiaušiniai (1 vnt.)

druska (pusė šaukštelio)

miltai (2 šaukštai)

krakmolas (2 šaukštai)

kiaulienos faršas (300 g)

svogūnai (1 vnt.)

Vegeta Natur universalūs prieskoniai (pagal skonį)

Gaminimas

:

Išvirtas bulves , įmušti kiaušinį, suberti druską, miltus ir krakmolą. Gerai tešlą. Padalinti vienodais gabalėliais. Kiaulienos faršą išvirti suformavus rutuliukus. Vėliau juos , sudėti smulkiai pjaustytą ir pakeptą svogūną, Vegeta Natur prieskonius. Žemaičių blynus formuoti panašiai kaip cepelinus, tik paskui suploti. Prie rankų mažiau lips, jeigu jas sudrėkinsite vandeniu. Kepti įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies. Valgyti su grietine, sviestu ar kitu mėgstamu padažu.

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)