Saldūs bulviniai kleckučiai

Perskaitytas kartų: 3431

Ingredientai

:

virtos bulvės (200 g)

natūralus jogurtas (200 g)

cukrus (2 šaukštai)

aguonos (1 šaukštas)

druska (žiupsnelis)

kiaušinio trynys (1 vnt)

miltai (100 g)

Gaminimas

:

Bulves sugrūsti ir sudėti kitus produktus: jogurtą, cukrų, , aguonas, trynį ir miltus. Beje, pastarųjų gali prireikti ir daugiau. Masę išmaišyti. Užkaisti puodą su vandeniu. Pasiruošti miltuotą lentelę. Arbatiniu šaukšteliu imti bulvių masės ir dėti ant miltuoto paviršiaus. Apvolioti bulvinukus miltais. Pasidaryti tokių apie 10. Kai vanduo puode užvirs, miltuotomis rankomis imti bulvių rutuliuką ir pavolioti rankomis, kad gautųsi toks storas vikšras. Jeigu neišeina klecko suformuoti, gali būti, kad masė per skysta. Pridėkite miltų. Virti tol, kol kleckučiai iškils. Tuo tarpu galima pasiruošti dar 10 bulvinių , kuriuos toliau virsime. Išvirusius kleckiukus reikia apkepti svieste arba aliejuje iš abiejų pusių, kad įgautų auksinę spalvą. Tuomet juos dedame į lėkštę, apibarstome cukraus pudra, patiekiame su mėlynių ar kitokia uogiene. Skanaus :)

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)