Naminiai koldūniukai su mėsa

Perskaitytas kartų: 3225

Ingredientai

:

jautienos ir kiaulienos faršas (400 g.)

svogūnas (1 vnt.)

druska ir pipirai (pagal skonį)

pirmos rūšies miltai (500 g.)

vandens (200 ml)

druskos (1 šaukštelis)

ciberžolės (1 šaukštelis)

Gaminimas

:

Tešlai miltus prasijoti į dubenį, suberti druską, ciberžolę ir išmaišyti. Supilti vandenį ir tešlą. brinkti tešlą pusvalandžiui. Per tą laiką įdarą. Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti, sumaišyti su faršu, įdėti druskos ir pipirų pagal . Tešlą perminkyti ir padalinti į lygias 6 dalis. Imti vieną dalį ir iškočioti plonu lakštu. Tešlos lakštu apkloti miltais pabarstytą koldūninę ir švelniai paspausti delnais, kad išryškėtų koldūniukų kontūrai. Į kiekvieną koldūninės korelį dėti po nedidelį žiupsnelį įdaro. Iš antro tešlos gabalėlio iškočioti antrą tešlos lakštą ir užkloti koldūninę su išdėliotu įdaru. švelniai paspausti delnais, po to – kočėlu: virtiniai įdubs, o koldūninėje esantys gūbreliai tešlą nupjaus. Išimti koldūniukus. Pakartokite tą patį likusiai tešlai. Koldūniukus virti apie 10 min. Galima patiekti su grietine ar sviestu arba kapotais žalumynais.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)