Naminiai koldūnai su padažu

Perskaitytas kartų: 5547

Ingredientai

:

miltai (600 g)

kiaušinis (1 vnt.)

vanduo (1 stiklinė)

druska (1 šaukštelis)

įdarui:

malta jautiena (250 g)

malta kiauliena (250 g)

svogūnas (1 vnt.)

česnakas (1 skiltelė)

druska

malti pipirai

mairūnai

padažui:

pomidorų padažas

grietinė

žalumynai

Gaminimas

:

Iš miltų, šalto vandens, kiaušinio ir druskos užminkykite tešlą. Tada gaminkite įdarą: svogūną ir česnako skiltelę nulupkite, smulkiai supjaustykite. Sumaišykite maltą kiaulieną ir jautieną, berkite svogūnus, česnakus, prieskonius. Tešlą padalykite į kelias dalis - mažesnius bus lengviau iškočioti. Vieną gabalėlį dėkite ant miltais pabarstyto stalo, likusius uždenkite rankšluosčiu ir padėkite į šalį. Iškočiokite ploną lakštą ir supjaustykite jį kvadratais. Ant kiekvieno dėkite po šaukštą įdaro, perlenkite pusiau ir užlenkite kraštus. Koldūnus sudėkite ant padėklo, pabarstykite miltais ir statykite į šaldytuvą. Taip pat pagaminkite koldūnus iš likusios tešlos. Juos virkite 10 minučių pasūdytame vandenyje, į puodą dėkite nedidelėmis porcijomis. Išplaukusius į paviršių koldūnus išgriebkite ir tiekite su padažu. (Padažui sumaišykite kelis šaukštus pomidorų padažo su trupučiu grietinės ir viską gardinkite žalumynais.)

Įvertink:
4/5 (balsavo: 1)