Mieliniai blynai

Perskaitytas kartų: 3436

Ingredientai

:

šiltas pienas (500 ml)

sausos mielės (1 nubrauktas šaukštelis)

miltai (4 puodeliai)

kiaušiniai (2 vnt.)

cukrus (2 v. š.)

druska (0,5 a. š.)

vanilės ekstraktas (1 a. š.)

aliejus (1 v. š.)

razinos (2 saujos)

Gaminimas

:

Pieną sumaišyti su mielėmis ir 2 puodeliais miltų, uždengti rankšluosčiu ir padėti šiltai maždaug pusvalandžiui. Po to dėti tiek miltų, kad gautųsi nuo šaukšto krentanti tešla. Kiaušinius išplakti su druska, cukrumi, vanilės ekstraktu ir aliejumi, atsargiai įmaišyti į tešlą. Suberti ir įmaišyti . Vėl uždengti ir palikti šiltai maždaug 20 min. Kepti nedideliame kiekyje ant vidutinio karštumo ugnies. Po galutinio pakildinimo tešlos jokiu būdu nemaišyti! šaukštu nuo krašto ir dėti į keptuvę. Blynai pučiasi akyse ir greitai kepa, tad nepalikti be priežiūros. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)