Mieliniai blynai

Perskaitytas kartų: 3534

Ingredientai

:

šiltas pienas (500 ml)

sausos mielės (1 nubrauktas šaukštelis)

miltai (4 puodeliai)

kiaušiniai (2 vnt.)

cukrus (2 v. š.)

druska (0,5 a. š.)

vanilės ekstraktas (1 a. š.)

aliejus (1 v. š.)

razinos (2 saujos)

Gaminimas

:

Pieną sumaišyti su mielėmis ir 2 puodeliais , rankšluosčiu ir padėti šiltai maždaug pusvalandžiui. Po to dėti tiek , kad gautųsi nuo šaukšto krentanti tešla. Kiaušinius išplakti su druska, cukrumi, vanilės ekstraktu ir , atsargiai įmaišyti į tešlą. Suberti ir įmaišyti razinas. Vėl ir palikti šiltai maždaug 20 min. Kepti nedideliame kiekyje aliejaus ant vidutinio karštumo ugnies. Po galutinio pakildinimo tešlos jokiu būdu nemaišyti! Tiesiog kabinti šaukštu nuo krašto ir dėti į keptuvę. Blynai pučiasi akyse ir greitai kepa, tad nepalikti be priežiūros. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)