Mieliniai blynai

Perskaitytas kartų: 3799

Ingredientai

:

šiltas pienas (500 ml)

sausos mielės (1 nubrauktas šaukštelis)

miltai (4 puodeliai)

kiaušiniai (2 vnt.)

cukrus (2 v. š.)

druska (0,5 a. š.)

vanilės ekstraktas (1 a. š.)

aliejus (1 v. š.)

razinos (2 saujos)

Gaminimas

:

Pieną sumaišyti su mielėmis ir 2 puodeliais miltų, uždengti rankšluosčiu ir padėti šiltai maždaug pusvalandžiui. Po to dėti tiek miltų, kad gautųsi nuo šaukšto krentanti tešla. Kiaušinius išplakti su druska, cukrumi, vanilės ekstraktu ir aliejumi, atsargiai įmaišyti į tešlą. ir įmaišyti razinas. Vėl uždengti ir palikti šiltai maždaug 20 min. Kepti aliejaus ant vidutinio karštumo ugnies. Po galutinio pakildinimo tešlos jokiu būdu nemaišyti! Tiesiog kabinti šaukštu nuo krašto ir dėti į keptuvę. Blynai pučiasi akyse ir kepa, tad nepalikti be priežiūros. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)