Mieliniai blynai

Perskaitytas kartų: 4140

Ingredientai

:

šiltas pienas (500 ml)

sausos mielės (1 nubrauktas šaukštelis)

miltai (4 puodeliai)

kiaušiniai (2 vnt.)

cukrus (2 v. š.)

druska (0,5 a. š.)

vanilės ekstraktas (1 a. š.)

aliejus (1 v. š.)

razinos (2 saujos)

Gaminimas

:

Pieną sumaišyti su mielėmis ir 2 puodeliais , uždengti rankšluosčiu ir padėti šiltai pusvalandžiui. Po to dėti tiek , kad gautųsi nuo šaukšto krentanti tešla. Kiaušinius išplakti su druska, cukrumi, vanilės ekstraktu ir aliejumi, atsargiai įmaišyti į tešlą. Suberti ir įmaišyti razinas. Vėl uždengti ir palikti šiltai 20 min. Kepti nedideliame kiekyje aliejaus ant vidutinio ugnies. Po galutinio pakildinimo tešlos jokiu būdu nemaišyti! Tiesiog kabinti šaukštu nuo ir dėti į keptuvę. Blynai pučiasi akyse ir greitai kepa, tad nepalikti be priežiūros. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)