Mieliniai blynai

Perskaitytas kartų: 4018

Ingredientai

:

šiltas pienas (500 ml)

sausos mielės (1 nubrauktas šaukštelis)

miltai (4 puodeliai)

kiaušiniai (2 vnt.)

cukrus (2 v. š.)

druska (0,5 a. š.)

vanilės ekstraktas (1 a. š.)

aliejus (1 v. š.)

razinos (2 saujos)

Gaminimas

:

Pieną sumaišyti su mielėmis ir 2 puodeliais miltų, uždengti rankšluosčiu ir padėti šiltai maždaug pusvalandžiui. Po to dėti tiek miltų, kad gautųsi nuo šaukšto krentanti tešla. Kiaušinius išplakti su druska, cukrumi, vanilės ekstraktu ir , atsargiai įmaišyti į tešlą. Suberti ir įmaišyti razinas. Vėl uždengti ir palikti šiltai maždaug 20 min. Kepti nedideliame kiekyje aliejaus ant vidutinio karštumo ugnies. Po galutinio pakildinimo tešlos jokiu būdu nemaišyti! Tiesiog kabinti nuo krašto ir dėti į keptuvę. Blynai pučiasi akyse ir greitai kepa, tad nepalikti be priežiūros. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)