Lietiniai blynai su saldžiu pienišku įdaru ir padažu

Perskaitytas kartų: 4962

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (2,5 stiklinės)

pienas (1,5 - 2 stiklinės)

druska ( 0,5 šaukštelio)

kiaušiniai (1 vnt.)

aliejus

įdarui:

pienas (2 stiklinės)

sviestas (100 g)

krakmolas (1 šaukštas)

miltai (1 šaukštas)

cukrus (0,5 stiklinės)

citrinos rūgštis (pagal skonį)

sviestas (kepimui)

Gaminimas

:

Į indą pilti pieną( vietoj jo galima pilti ir vandenį) ir gerai išplaktą kiaušinį, berti druską, ir miltus. Užmaišyti tešlą. Į ją pilti apie 6 šaukštus aliejaus, išmaištyi. Iš šios tešlos išsikepti blynus. Į puodą dėti sviestą, pilti pieno, cukrų. Laukti kol viskas užvirs. Tuo tarpu, į kitą pieno pilti miltus ir krakmolą, ir gerai išmaišyti. Šią pieno pilti į puodą, kai šis užvirs. Supylus, nuolat maišyti ir dar truputį pakaitinti. Pravėsinus į puodą berti citrinos (pagal skonį) ir gerai išmaišyti. Ant blynų šią masę tepti plonai. Ir sulanksčius blynus pakepti keptuvėje su sviestu. Šiuos lietinius blynus patiekti apipylus įdaro padažu.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)