Receptų knygą susidaryti gali tik prisiregistravę ManoReceptai.lt nariai.

Lietiniai blynai su saldžios varškės įdaru

Perskaitytas kartų: 2694

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (1,5 stiklinės)

pienas (1,5 stiklinės)

kiaušiniai (2 vnt.)

cukrus

druska

aliejus

Įdarui:

varškė (400 g.)

cukrus (2 šaukštai)

cinamonas (1 šaukštelis)

razinos (1 sauja)

Gaminimas

:

Kiaušinius į indą, įberkite druskos, cukraus, plakant suberkite miltus, paskui pieną ir viską gerai išmaišykite. Paruoštą lietinių tešlą palaikykite apie 30 min., kad išbrinktų. Tada keptuvę ir aptepkite aliejumi. Plonu sluoksniu pilkite lietinių tešlą ir tolygiai paskirstykite visoje keptuvėje. Kepkite ant vidutinės ugnies, o kai lietinis pagelsta, tada apverskite ir kepkite kitą pusę. Ir taip visus lietinius. Įdarui varškę pertrinkite, sumaišykite su cukrumi, cinamonu ir karštu vandeniu nuplikytomis razinomis. Tada ant kiekvieno blyno dėkite įdaro ir suvyniokite. Taip paruoštus lietinius dar kartą apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Galite tiekti su uogiene bei grietine.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)