Lietiniai blynai su saldžios varškės įdaru

Perskaitytas kartų: 2866

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (1,5 stiklinės)

pienas (1,5 stiklinės)

kiaušiniai (2 vnt.)

cukrus

druska

aliejus

Įdarui:

varškė (400 g.)

cukrus (2 šaukštai)

cinamonas (1 šaukštelis)

razinos (1 sauja)

Gaminimas

:

Kiaušinius įmuškite į indą, įberkite druskos, cukraus, plakant suberkite miltus, paskui pieną ir viską gerai išmaišykite. Paruoštą lietinių palaikykite apie 30 min., kad išbrinktų. Tada įkaitinkite keptuvę ir aptepkite aliejumi. Plonu sluoksniu pilkite lietinių ir tolygiai paskirstykite visoje keptuvėje. Kepkite ant vidutinės ugnies, o kai lietinis pagelsta, tada apverskite ir kepkite kitą pusę. Ir taip visus lietinius. Įdarui varškę pertrinkite, sumaišykite su cukrumi, cinamonu ir karštu nuplikytomis razinomis. Tada ant kiekvieno blyno dėkite šaukštą įdaro ir suvyniokite. Taip paruoštus lietinius dar kartą apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Galite tiekti su uogiene bei grietine.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)