Lietiniai blynai

Perskaitytas kartų: 2534

Ingredientai

:

cukrus (1 valg. šaukštas)

kiaušiniai (1 vnt.)

miltai (250 g)

pienas (100 ml)

vanduo (350 ml)

aliejus (2 valg. šaukštai)

druska

Gaminimas

:

Kiaušinį išplakite su druska ir cukrumi. Į kiaušinio plakinį įpilkite pieno ir aliejaus. Lengvai išplakite iki vientisos . Tuomet į kiaušinio, pieno ir aliejaus plakinį suberkite miltus ir išmaišykite. Tešla išeis gana tiršta. Tešlą, po truputį į ją pilant vandenį, gerai išmaišykite iki vientisos . Tešla turi riebios grietinėlės konsistencijos. Tešlą į įkaitintą keptuvę pilkite samčiu, o pačią keptuvę laikydami už rankenos sukite, kad tešla plonu sluoksniu pasiskirstytų po visą keptuvės dugną. Kepkite lietinius blynus ant nedidelės ugnies, kad blynai nepridegtų. kiekvieną blyno pusę, kol gražiai pagels. Iškepusius lietinius sulankstykitetaip taip, kaip jums labiau patinka. Skanaus!!!

Įvertink:
2/5 (balsavo: 1)