Lietiniai blynai

Perskaitytas kartų: 2405

Ingredientai

:

cukrus (1 valg. šaukštas)

kiaušiniai (1 vnt.)

miltai (250 g)

pienas (100 ml)

vanduo (350 ml)

aliejus (2 valg. šaukštai)

druska

Gaminimas

:

Kiaušinį išplakite su druska ir . Į kiaušinio plakinį įpilkite pieno ir aliejaus. Lengvai išplakite iki vientisos masės. Tuomet į kiaušinio, pieno ir aliejaus plakinį suberkite miltus ir išmaišykite. Tešla gana tiršta. Tešlą, po truputį į ją pilant vandenį, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tešla turi gautis riebios grietinėlės konsistencijos. Tešlą į įkaitintą keptuvę pilkite samčiu, o pačią keptuvę laikydami už rankenos sukite, kad tešla plonu sluoksniu pasiskirstytų po visą keptuvės dugną. Kepkite lietinius blynus ant nedidelės ugnies, kad blynai nepridegtų. Apkepkite kiekvieną blyno pusę, kol gražiai pagels. Iškepusius lietinius taip, kaip jums patinka. Skanaus!!!

Įvertink:
2/5 (balsavo: 1)