Gardūs virtiniai su varške

Perskaitytas kartų: 3304

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (2,5 stiklinės)

grietinė (2 šaukštai)

sviestas (šaukštas)

karštas vanduo (stiklinė)

druska (0,5 šaukštelio)

įdarui:

varškė (500 g.)

kiaušinis

cukrus

Gaminimas

:

Varškę su cukrumi ir ištrinkite iki vientisos masės. Miltus nusijokite su druska, supilkite vandenį, krėskite grietinę, sviestą ir sumaišykite. Tešlą gerai išminkykite, kad būtų minkšta ir tampri. Uždenkite ir 10 minučių laikykite šiltoje vietoje. Tuomet šiltai pasistovėjusį gabalą sugnaibykite į kelias dalis, kiekvieną jų iškočiokite į 10 cm pločio juostą. Ant jos maždaug per 3 cm vieną nuo kito krėskite po šaukštą įdaro. Kraštus suvilgykite vandeniu, tešlos juostą perlenkite išilgai pusiau. Plono stilo stikline išpjaukite pusskritulius, pirštais užspauskite jų kraštus. Virtinukus išdėliokite ant miltais pabarstyto padėklo ir į šaldytuvą. Tuomet užvirkite puodą vandens, į jį porcijomis dėkite virtinukus ir kaitinkite, kol išplauks į paviršių. Tada išgriebkite, dėkite į dubenį ir apliekite sviestu, grietine ar uogiene.

Įvertink:
1/5 (balsavo: 1)