Gardūs bulviniai blynai

Perskaitytas kartų: 3065

Ingredientai

:

bulvės (8 vnt.)

kiaušinis

svogūnas

džiūvėsėliai (5 šaukštai)

obuolys

malti rozmarinai (šaukštelis)

druska

sviestas (šaukštelis)

aliejus

Gaminimas

:

Bulves nuplaukite, nuskuskite, sutarkuokite smulkia trintuve. Obuolį nulupkite, perpjaukite per pusę, išpjaukite , sutarkuokite trintuve. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepkite svieste, sukrėskite obuolius ir kepkite, kol suminkštės. Svogūnų ir obuolių masę atvėsinkite ir sukrėskite į bulves. Ten pat įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, tešlą pasūdykite, pagardinkite rozmarinais. Tešlą šaukštu krėskite į įkaitintą keptuvę iš abiejų pusių kepkite aliejuje, kol dailiai . Blynelius ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai ir dėkite į lėkštes.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)