Blynas keptas orkaitėje

Perskaitytas kartų: 4625

Ingredientai

:

miltai (300 ml)

druska (žiupsnelis)

cukrus (pagal skonį)

pienas (800 ml)

kiaušiniai (4 vnt.)

sviestas (3 v. š.)

Gaminimas

:

Orkaitę įkaitinti iki 225 laipsnių temperatūros. Miltus sumaišyti su druska, cukrumi ir 400 ml pieno, gerai išsukti. Supilti likusį pieną. Įmaišyti truputį paplaktus kiaušinius. Gabaliukais pjaustytą sviestą sudėti į maždaug 30 x 40 cm dydžio kepimo skardą ir pakaitinti, kol šis ištirps ir truputį paruduos. Tada į skardą supilti tešlą ir kepti 25-30 min. (arba kol blynas visiškai iškeps ir viršuje bus apskrudęs). Skardą 15 min. palaikyti ant grotelių, kad kepinys pravėstų. Tada blyną supjaustyti dydžio gabaliukais ir patiekti su mėgstamais priedais. Skanaus! Patarimas. Jei norite ne tokio didelio blyno, produkto, produktų kiekį sumažinti perpus ir kepti apvalioje pyrago formoje.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)