Blynai su moliūgais

Perskaitytas kartų: 2466

Ingredientai

:

miltai (apie 200 - 300 g)

cukrus (30 g)

kepimo milteliai (1/2 a. š.)

cinamonas (žiupsnelis)

druska (žiupsnelis)

vanilinis cukrus (1 a. š.)

pienas (200 ml)

moliūgų tyrė (200 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

tirpintas sviestas (2 v. š.)

aliejus (kepimui)

Gaminimas

:

Į dubenį suberti miltus, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, kepimo miltelius, druską ir išmaišyti. Kitame sumaišyti pieną, moliūgų tyrę (žalią moliūgą tryniau blenderiu), tirpintą sviestą, kiaušinių trynius. Baltymus išplakti iki standžių putų. Miltų mišinį sumaišyti su skystu mišiniu. Atsargiai įmaišyti baltymus. Kepti su šlakeliu aliejaus įkaitintoje keptuvėje (aliejaus nepadauginti, kad per daug neprisigertų riebalų). su mėgstamu džemu (labai tinka obuolių džemas). Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)