Biskvitiniai lietiniai

Perskaitytas kartų: 3174

Biskvitiniai lietiniai

Ingredientai

:

miltai (0,5 stiklinės)

pienas (1 stiklinė)

kiaušiniai (3 vnt)

medus (1,5 šaukšto)

sviestas (2 šaukštai)

šviežūs abrikosai (50 g)

smulkinti lazdyno riešutai (2 šaukštai)

romas (2 šaukštai)

kepimo milteliai (0,5 šaukštelio)

druska

varškė (200 g)

tarkuotas šokoladas (2 šaukštai)

Gaminimas

:

Abrikosus nuplaukite, išimkite kaulelius, supjaustykite griežinėliais, užpilkite romu ir palikite pusvalandžiui. Kiaušinių trynius išsukite su medumi ir žiupsneliu druskos, kol masė sutirštės. su kepimo milteliais persijotus miltus, pilkite pieną ir gerai išmaišykite. Pridėkite abrikosus, vėl išmaišykite. Atsargiai sukrėskite standžiai išplaktus baltymus. Tada keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto, pusę tešlos ir kepkite 4 minutes ant silpnos ugnies. Kai tešla pakils, o apačia gražiai pagels, mentele atsargiai išimkite sklindį į lėkštę. Taip pat iškepkite antrą sklindį. Tiekdami užkrėskite permaltą varškę ir užberkite kapotais riešutais bei šokoladu.

Jolita švilpaitė (Miškalaukis, Kauno r.)

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)