Apkepti virtinukai su sūriu

Perskaitytas kartų: 6513

Ingredientai

:

kiaulienos faršas (400 g.)

kiaušinis (1 vnt.)

faršo ar kiaulienos prieskoniai (pagal skonį)

druska (pagal skonį)

miltai (500 g.)

vanduo

aliejus

fermentinis sūris (100 g.)

grietinė (5 šaukštai)

sviestas (5 šaukštai)

Gaminimas

:

Į kiaulienos įmušti kiaušinį, pagardinti pagal skonį faršo ar kiaulienos prieskoniais, druska. Išminkyti tešlą iš miltų ir vandens, pagardinti druska. Iš tešlos daryti , dėti šaukštą faršo, formuoti virtinukus, tvirtai užspaudžiant galus. Pasūdytame vandenyje išvirti juos, nuvarvinti. Įkaitintame aliejuje apkepinti virtinukus, kol gražiai apskrus. Sudėti į kepimo formą, apibarstyti smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu ir šauti į 180 laipsnių orkaitę. Kepti, kol gražiai sūris išsilydis. Virtinukus lydyto sviesto ir grietinės padažu. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)