Andalūzijos sklindžiai

Perskaitytas kartų: 2654

Andalūzijos sklindžiai

Ingredientai

:

šaldyta bemielė sluoksniuota tešla (1 pakelis)

svogūnai (1 vnt)

malta mėsa (150 g)

alyvuogių aliejus (2-3 šaukštai)

pomidorų padažas (1 šaukštas)

paprikomis įdarytos alyvuogės (10 vnt)

kiaušinių tryniai (2 vnt)

pienas (2-3 šaukšteliai)

mairūnas (1 šaukštelis)

druska ir malti pipirai

sezamų sėklos

margarinas (skardai ištepti)

Gaminimas

:

Tešlą atitirpinkite. Svogūną susmulkinkite, sumaišykite su mėsa, gardinkite prieskoniais, tada berkite viską keptuvėn su įkaitintu aliejumi ir maišydami kepkite 1-2 minutes. Kai mėsa bus biri, krėskite pomidorų padažą, pridėkite griežinėliais pjaustytas alyvuoges ir pakepkite dar kelias minutes. Atitirpusią tešlą plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Stikline išspauskite apvalius blynelius. Ant pusės blynelių dėkite po šaukštelį atvėsusio įdaro, uždenkite likusiais blyneliais. Kraštus pieno ir kiaušinio ir gerai užspauskite. Aptepkite likusiu , pabarstykite sezamais ir dėkite ant margarinu pateptos skardos. Kepkite 15-20 minučių iki 220 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje.

Jolita švilpaitė (Miškalaukis, Kauno r.)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)