Vištienos apkepėlė su voveraitėmis

Perskaitytas kartų: 7708

Vištienos apkepėlė su voveraitėmis

Ingredientai

:

voveraitės (1 stiklinė)

vištiena (1/4 vištos)

svogūnai (1 vnt)

lydytas sūrelis (100 g)

grietinėlė (100 ml)

sviestas (3 šaukštai)

česnakai (2-3 skiltelės)

druska ir pipirai

kapotos petražolės

vištienos prieskoniai

kmynai

Gaminimas

:

Vištieną įtrinkite prieskoniais, išvirkite nedideliame kiekyje vandens, atvėsinkite ir nupjaustykite nuo kaulų. Bulves išvirkite su lupenomis, tada nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Svogūną ir česnakus nulupkite , pakepinkite . Voveraites perrinkite, nuplaukite ir kelias minutes pakepinkite kartu su svogūnais. Suberkite smulkintą vištieną, kiek patroškinkite ir supilkite grietinėlę. Pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir troškinkite, kol išgaruos skystis. Į troškinimui skirtus indelius dėkite po sluoksnį bulvių, troškinio, ant viršaus uždėkite po šaukštelį lydyto sūrelio ir užberkite po žiupsnelį kmynų. Troškinkite orkaitėje apie 15 minučių.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)