Varškės apkepas su abrikosais

Perskaitytas kartų: 5922

Ingredientai

:

kiaušiniai (3 vnt.)

cukrus (4 šaukštai)

manai (500 g)

varškė (400 g)

džiovinti abrikosai (0,5 stiklinės)

vanilinis cukrus (šaukštelis)

miltai (3 šaukštai)

kepimo milteliai (šaukštelis)

druska

Gaminimas

:

Kiaušinių trynius išsukti su ir sumaišyti su manais. Įmaišyti varškę. Abrikosus nuplikyti verdančiu vandeniu, nusausinti, sukapoti ir įmaišyti į manų masę. Kiaušinių išplakti su ir atsargiai įmaišyti į manų masę. Įmaišyti miltus, miltelius ir žiupsnelį druskos. Skardą iškloti popieriumi. Sukrėsti tešlą, išlyginti paviršių ir kepti 180 laipsnių orkaitėje (jei viršus kepa per greitai, uždengti folija). Patiekti su uogiene. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)