Varškės apkepas

Perskaitytas kartų: 2990

Ingredientai

:

varškė (400 g)

kiaušiniai (4 vnt.)

sviestas (4 šaukštai)

manų kruopos (4 šaukštai)

cukrus (č šaukštai)

pienas (80 ml)

Gaminimas

:

Manų kruopas užpilti pienu ir palaikyti 30 min. Sviestą ištrinti su cukrumi. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir trynius sudėti į sviesto ir cukraus mišinį. Gerai viską išmaišyti su varške, kol gausis vientisa masė. Išplakti kiaušinių baltymus iki standžių putų. Manų kruopas su pienu supilti į varškės masę ir išmaišyti. Tada sudėti išplaktus baltymus ir lengvai . Kepimo formą patepti sviestu. Masę sudėti į kepimo formą ir kepti 220 laipsnių temp.kol iškils.Tada sumažinti iki 200 laipsnių. kepti apie 30 min.

Įvertink:
3.5/5 (balsavo: 2)