Varškės apkepas

Perskaitytas kartų: 2954

Ingredientai

:

norimo riebumo varškė (3 pakeliai arba 600g naminės)

kiaušiniai (2 vnt)

cukrus (4 šaukštai)

grietinėlė (150 g)

kuskuso kruopos, kvietiniai miltai arba manų kruopos (½ stiklinės)

razinų (saujelė)

cinamonas (žiupsnis)

sviestas (formai ištepti)

Gaminimas

:

Kruopas užpilti grietinėle ir palaikyti 15min, kol išbrinks. Kiaušinius išplakti su cukrumi. bus puresnis jei baltymus išplaksite iki standžių putų, o trynius - astkirai ištrinsite su cukrumi iki baltumo. Į kiaušinių plakinį sudėti varškę (jei naminė dar gerai pertinkite) ir išsukti. Sukrėsti manus su grietinėle. Kepimo formą ištepti sviestu ir kepti 15min įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 40 min. Apkepą pabarstyti dansuker cukrumi su cinamonais, arba cinamono ir cukraus mišiniu. Tiekti su grietine arba mėgiama uogiene. Skanu valgyti ir šaltą – tada primena . Skanaus!

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)