Sotus apkepas

Perskaitytas kartų: 6306

Ingredientai

:

kiaulienos faršas (500 g)

bulvės (6 - 8 vnt.)

pievagrybiai (300 g)

svogūnai (2 vnt.)

morkos (1 vnt.)

pienas (0,5 l)

fermentinis sūris (300 g)

druska

juodieji pipirai

žalumynai (įvairūs)

Gaminimas

:

Išsiverdame 6-8 bulves su lupena. Faršą pakepiname su svogūnu ir priekoniais. Suberiame į dubenį. Susmulkintus pievagrybius, svogūną, morkas apkepame, taip pat pagal skonį prieskonių. bulves nulupame, sujaustome apvaliais griežinėliais ir gražiai su, geriausiai, į stiklinę, aliejumi pateptą kepimo formą. Dedame taip, kad griežinėliai būtų vienas šalia kito, bet ne vienas ant kito. antras sluoksnis - faršas, trečias sluoksnis - pakepinti pievagrybiai su ir svogūnu, ketvirtas - su likusius bulvių griežinėlius ir ant viršaus užbarstome sutarkuotą sūrį. Tada pilame į indą pieną ir visa tai galima dėti į 170 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 30 min. Skanaus!

Įvertink:
3.5/5 (balsavo: 2)