Skanus varškės apkepas

Perskaitytas kartų: 2909

Ingredientai

:

varškė (500 g)

kiaušinis (2 vnt.)

manų kruopos (3 šaukštai)

pienas (0,5 puodelio)

cukrus (5 šaukštai)

razinos (saujelė)

sviestas (skardai ištepti)

džiūvėsėliai (skardai pabarstyti)

vanilinis cukrus (1 šaukštas)

Gaminimas

:

Manų kruopas pienu, kad išbrinktų. trynius išsukti su cukrumi. Varškę gerai ištrinti, dėti kiaušinių trynius, manų kruopas, vanilinį cukrų, razinas (jas prieš tai nuplikyti verdančiu vandeniu) ir viską išmaišyti. Baltymus išplakti iki standumo, atsargiai įmaišyti į tešlą. Kepimo forma ištepti sviestu, apibarstyti džiūvėsėliais, sudėti visą masę. Kepti 30-40 min. 200 laipsnių orkaitėje.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)