Skaniausias apkepas

Perskaitytas kartų: 3756

Ingredientai

:

varškė (0,5 kg)

manų kruopos (6 šaukštai)

pienas

kiaušiniai (3 vnt.)

cukrus (5 šaukštai)

vanilinis cukraus ( 1 šaukštelis)

razinos

Gaminimas

:

Manų kruopas supilkite į dubenėlį. Užpilkite pienu ir atidėkite į šalį, kol kruopos išbrinks. Dubenyje kiaušinių trynius išplakite su ir vaniliniu iki purios, baltos masės. Sudėkite į dubenį varškę. Išmaišykite ir sutrinkite iki vientisos masės, kol neliks sausų varškės gabalėlių.Supilkite išbrinkusias manų kruopas.Sudėkite razinas ir dar kartą visą masę pertrinkite iki idealiai vientisos konsistencijos.Kitame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus. Sudėkite juos į dubenį su visais produktais. Lengvai, lėtais judesiais įmaišykite baltymus į varškės masę.Paruoštą masę supilkite į kepimo indą (20×30 cm dydžio), paviršių išlyginkite. 9. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių. Jei viršus kepimo metu pradeda pernelyg ruduoti, uždenkite folija. 10. Iškepus, išimkite iš orkaitės ir kelias minutes palaukite, kol sutvirtės. Pjaustykite , dėkite į lėkštes ir nedelsiant patiekite. Valgykite su norimais priedais: uogomis, uogienėmis, grietine ar kt. Skanaus!

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)