Mėsos ir silkės apkepas

Perskaitytas kartų: 2866

Mėsos ir silkės apkepas

Ingredientai

:

troškinta arba kepta aviena, veršiena arba paukštiena (125 g)

silkės filė (2 gabalėliai)

miltai (1 šaukštas)

virtos bulvės (2 vnt)

grietinė (2 šaukštai)

kiaušiniai (2 vnt)

tarkuotas sūris (1 šaukštas)

svogūnai (1/2 vnt)

margarinas (2 šaukšteliai)

sviestas

druska ir pipirai

Gaminimas

:

Mėsa, silkė ir virtos bulvės sumalamos mėsmale. Svogūnas smulkiai supjaustomas, apkepinamas svieste ir sudedamas į šią masę kartu su grietine ir miltais. Dar kartą viskas permalama mėsmale, įmušami 2 kiaušinių , įberiama pipirų ir druskos pagal skonį, išmaišoma. Sukrečiami iki standumo išplakti baltymai. Kepimo forma ištepama sviestu, į ją sudedama paruošta masė, tarkuotu sūriu bei apšlakstoma išlydytu margarinu. šis užkandis kepamas orkaitėje 30-40 min., kol masė atsiskirs nuo kepimo formos kraštų.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)