Lazanija

Perskaitytas kartų: 3347

Ingredientai

:

jautiena (150 g)

sviestas (40 g)

morkos (2 vnt.)

sūris (100 g)

pieno (500 ml)

aliejus (2 valg. šaukštai)

svogūnai (2 vnt.)

pipirai

kiauliena (250 g)

druska

miltai (40 g)

konservuoti pomidorai (800 ml)

pomidorų pasta (2 valg. šaukštai)

lazanijos lakštai (1 pakelis)

Gaminimas

:

Ruošimas: 1.Gerai įkaitinam keptuvę ir dedam mėsą. Mėsą su mentele paskirstykite ir gražiai apkepkite, kad maži faršo šoneliai apskrustų. 2.Kol mėsa skrunda, pasiruoškite daržoves: smulkiai supjaustykite svogūną, morkas. 3.Kai mėsa apkeps, dėkite ją į puodą, kuriame viską troškinsite, o keptuvėje apkepkite daržoves: pradžioje svogūnus, paskui morkas. 4.Kai daržovės suminkštės, dėkite pomidorų pastą ir prieskonius: grūstų pipirų ir druskos. 5.Dabar viską jau galite kelti į puodą, kuriame troškinsis, supilkite konservuotus savo sultyse. 6.Uždenkite dangčiu ir leiskite viskam troškintis apie 25 minutes. Baltas padažas: Puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, pamaišykite – pasidarys košelė, leiskite jai truputį pašilti ir pakepti, apie minutę, tada po truputį pilkite pieną ir maišykite, kaitinkite ant kol pasidarys tirštas padažas. Kai padažas bus jau sutirštėjęs, įberkite sūrio ir paragaukite, ar ko netrūksta. Kepimas: 1.Įjunkite orkaitę 180-190 C 2.Paimkite indą, kuriame viską sluoksniuosite. Indas turi būti aukštais kraštais ir ne per didelis. Dėkite truputį mėsos troškinio, ant viršaus lazanijos lakštą, tada vėl mėsos ir tuomet jau balto pažado. vėl lazanijos lakštą, mėsos troškinį ir padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos troškinys ir baltas padažas. 3.Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 50 min. 4.Prieš pabaigą ant viršaus užtarkuokite, jei norite, puskiečio sūrio. Skanaus!!!

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)