Lašišų ir bulvių apkepas su alyvuogėmis

Perskaitytas kartų: 2382

Lašišų ir bulvių apkepas su alyvuogėmis

Ingredientai

:

lašišų filė (1 kg)

bulvės (1 kg)

juodosios alyvuogės (3 valg. šaukšt.)

svogūnai (2 vnt.)

alyvuogių aliejus (5 valg. šaukšt.)

actas (2 valg. šaukšt.)

raudonėlis

švieži bazilikai (3 valg. šaukšt.)

druska (truputis)

malti pipirai (pagal skonį)

Gaminimas

:

Bulves nuskuskite, apvirkite, nukoškite, tada perliekite šaltu vandeniu ir supjaustykite storais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintus svogūnus, alyvuoges, pilkite actą, dėkite bulves. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Iš keptuvės viską krėskite į indą, pabarstykite bazilikais, išdėliokite lašišų gabaliukus, gardinkite kapotais raudonėliais, pasūdykite. Kepkite 200 C orkaitėje 15 min. Puoškite šviežiais raudonėlių lapais.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)