Kugelis su sūriu ir mėsa

Perskaitytas kartų: 6675

Ingredientai

:

kiauliena arba paukštiena (400 g)

garstyčios (1 šaukštelis)

didelės bulvės (5 vnt)

20 proc. grietinėlė (200 ml)

kiaušiniai (2 vnt)

miltai (4-5 šaukštai)

kietas fermentinis sūris (50 g)

druska ir pipirai (pagal skonį)

aliejus kepimui

Gaminimas

:

Mėsą supjaustykite 1 cm storio gabalėliais, išmuškite, ištepkite garstyčiomis ir padėkite šaltai 20 min. Paskui apkepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje.Nuluptas bulves sutarkuokite bulvine trintuve, skystį ir supilkite į tarkius grietinėlę. Pastoviai maišant po šaukštą visus miltus. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius palengva išsukite ir supilkite į tarkius. Pagardinkite druska ir pipirais. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į bulvių masę.Kepimo formą ištepkite sviestu ir dugną išklokite mėsos gabalėliais.Pabarstykite juos druska. Ant mėsos supilkite bulvių masę ir apibarstykite tarkuotu sūriu.Uždenkite kepinį folija, skardą įkiškite į vidurinę orkaitės lentynėlę ir kepkite 20 min. 180 laipsnių temperatūroje. Paskui nuimkite foliją ir dar pakepkite 10-15 min. Iškepusį apkepą truputį atvėsinkite ant grotelių, supjaustykite ir patiekite su norimu padažu.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)