Kaliaropių apkepas

Perskaitytas kartų: 4454

Ingredientai

:

kaliaropės (1 kg)

sviestas (30 g)

šviežiai malti baltieji pipirai

sviestas (40 g)

miltai (40 g)

malti pipirai

pienas (0,5 l)

druska

tarkuotas sūris (100 g)

sviestas (formai ištepti)

kiaušinio trynys (1 vnt.)

Gaminimas

:

Kaliaropes nuplauti, nulupti ir supjaustyti skiltelėmis (ne per daug plonomis). Sviestą ištirpdyti puode, kaliaropes ir pamaišant keletą minučių patroškinti. Įpilti 0,5 l vandens, paskaninti druska, ir uždengus virti apie 10 minučių ant vidutinės ugnies. puode ar keptuvėje ištirpdyti sviestą, suberti miltus ir pakepinti iki auksinio geltonumo. Maišant lėtai supilti pieną ir pavirinti ant mažos kaitros. Pagardinti druska ir (nuolat maišyti, kad neprisviltų). Nukelti nuo kaitros ir sumaišyti su tarkuotu sūriu. Orkaitę įkaitinti iki 200 - 210 laipsnių. Kepimo indą ištepti sviestu. Į pravėsusį padažą įmaišyti kiaušinio trynį. Kaliaropes su skysčiu į padažą, viską atsargiai išmaišyti ir į formą. Pabarstyti maltais .Kepti viršutinėje orkaitės dalyje apie 20 minučių (kaliaropės turėtų išlikti šiek tiek traškios). Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)