Kaliaropių apkepas

Perskaitytas kartų: 4736

Ingredientai

:

kaliaropės (1 kg)

sviestas (30 g)

šviežiai malti baltieji pipirai

sviestas (40 g)

miltai (40 g)

malti pipirai

pienas (0,5 l)

druska

tarkuotas sūris (100 g)

sviestas (formai ištepti)

kiaušinio trynys (1 vnt.)

Gaminimas

:

Kaliaropes nuplauti, nulupti ir supjaustyti skiltelėmis (ne per daug plonomis). Sviestą ištirpdyti puode, sudėti kaliaropes ir pamaišant keletą minučių patroškinti. Įpilti 0,5 l vandens, paskaninti druska, pipirais ir virti apie 10 minučių ant vidutinės ugnies. Padažui puode ar ištirpdyti sviestą, suberti miltus ir pakepinti iki auksinio geltonumo. Maišant lėtai supilti pieną ir pavirinti ant mažos kaitros. Pagardinti druska ir pipirais (nuolat maišyti, kad neprisviltų). Nukelti nuo kaitros ir sumaišyti su tarkuotu sūriu. Orkaitę įkaitinti iki 200 - 210 laipsnių. Kepimo indą ištepti sviestu. Į pravėsusį padažą įmaišyti kiaušinio trynį. Kaliaropes su likusiu skysčiu sudėti į padažą, viską atsargiai išmaišyti ir sudėti į formą. Pabarstyti maltais pipirais.Kepti viršutinėje orkaitės dalyje apie 20 minučių (kaliaropės išlikti šiek tiek traškios). Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)