Graikiškas apkepas su kopūstais

Perskaitytas kartų: 4162

Ingredientai

:

kopūsto gūžė (1 kg.)

kiaulienos be kaulo (400 g.)

svogūnas (1 vnt.)

morka (1 vnt.)

bulvės (3 vnt.)

fetos sūris (150 g.)

aliejus (5 šaukštai)

druska (pagal skonį)

pipirai (pagal skonį)

česnakas (1 vnt.)

žalumynai (pagal skonį)

Gaminimas

:

Mėsą supjaustyti gabaliukais. Svogūną ir česnaką susmulkinti. Nuskusti morką ir bulves, supjaustyti. Keptuvėje įkaitinti du šaukštus aliejaus ir apkepinti mėsą. Įdėti svogūnus su česnaku, kepti dar kelias minutes. Apibarstyti druska, pipirais, kapotais žalumynais ir sudėti į kepimo indą. Su dviems šaukštais aliejaus apkepinti bulves ir morkas, sudėti prie mėsos. Kopūstą supjaustyti šiaudeliais, įpilti kelis šaukštus vandens ir patroškinti 10 min., tuomet sudėti į kepimo indą su produktais. Išmaišyti. Jei reikia, dar prieskonių. Apibarstyti smulkintu fetos sūriu, apšlakstyti aliejumi ir pašauti į 180 laipsnių orkaitę. Kepti 30 min. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)