Bulvių ir mėsos apkepas

Perskaitytas kartų: 3152

Bulvių ir mėsos apkepas

Ingredientai

:

bulvės (1 kg)

svogūnai (1 vnt)

žali arba šaldyti žirneliai (50 g)

morkos, salierai ir petražolės

aštriosios paprikos milteliai

druska ir pipirai

tarkuotas muskato riešutas

sultinio koncentratas (1 kubelis arba 1 šaukštelis)

kelių rūšių malta mėsa (400 g)

pomidorai (4 vnt)

fermentinis sūris (100 g)

Gaminimas

:

Svogūną nulupkite ir . Prieskonines daržoves ir žalumynus nuplaukite, daržoves nulupkite ir viską smulkiai . Puodelyje užvirkite 1/4 l vandens, suberkite svogūną, žirnelius, prieskonines daržoves, pagardinkite paprika, pipirais, druska, muskato riešutu ir sultinio koncentratu. Kelias minutes  troškinkite, uždengę dangčiu. Į daržoves dėkite mėsą, išmaišykite ir masę perpilkite į atsparią stiklinę kepimo formą, pabarstykite prieskoniniais žalumynais. Bulves nulupkite ir nuplaukite, plonais griežinėliais ir išdėliokite ant troškinio. Indą uždengę dangčiu, troškinkite apie 30 min. 200 laipsnių C temperatūros orkaitėje. Pomidorus nuplaukite, griežinėliais. Pomidorus išdėliokite ant troškinio. Sūrį sutarkuokite ir užberkite ant . Viską kepkite dar 15 min. neuždengtame inde.Apkepą patiekite inde, kuriame kepė. Garnyrui tiks agurkų salotos.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)