Bulvių apkepas su faršu ir sūriu

Perskaitytas kartų: 17405

Ingredientai

:

bulvės (10-12 vnt.)

malta mėsa (500 g.)

svogūnas (1 vnt.)

česnakas (2 skiltelės)

druska, pipirai (po šaukštelį)

bazilikai (2 šaukšteliai)

pomidoras (1 vnt.)

fermentinis sūris (400 g.)

pienas (1 stiklinė)

kiaušinis (1 vnt.)

tarkuoto sūrio užbarstymui (100 g.)

Gaminimas

:

Pakepinkite maltą mėsą įkaitintame aliejuje. Sudėkite smulkintus svogūną ir česnaką ir dar kiek pakepinkite. Pagardinkite druska, pipirais. Sukrėskite smulkintą pomidorą. Patroškinkite ant ugnies 10-15 min.
Kitame puode paruoškite sūrio padažą. Maišydami į karštą pieną pamažu berkite tarkuotą sūrį. kai atvės, įmuškite kiaušinį.
Nulupkite ir supjaustykite bulves 0.5 cm storio gabaliukais. Virkite verdančiame pasūdytame vandenyje kol suminkštės. Pusę nukoštų bulvių sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą. Tada sukrėskite maltos mėsos padažą ir sudėliokite likusias bulves. Apipilkite sūrio padažu. Kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje 30 min.Apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 15 min.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)