Bulvių apkepas

Perskaitytas kartų: 3272

Ingredientai

:

didelės bulvės (4 vnt.)

česnakas (3 skiltelės)

grietinėlė (200 ml)

mėgstamas sūris (1 gabalėlis)

rūkytas kiaulienos kumpis (nedidelis gabalėlis)

druska

pipirai

kiti mėgstami bulvių prieskoniai

Gaminimas

:

Bulves supjaustyti labai plonomis riekelėmis, tam puikiai tinka tarka ar virtuvinis kombainas. Kumpį nedideliais kubeliais ar juostelėmis ir trumpai apkepkite keptuvėje. Susmulkinkite česnaką ir sutarkuokite . Kepimo formą patepkite sviestu, dėkite sluoksnį bulvių, pabarstykite , česnaku, uždėkite kumpio ir sūrio sluoksnelį, toliau vėl bulvių sluoksnis, prieskonių, česnakų, kumpio ir sūrio, taip kol viską baigsite, viršutinis sluoksnis turėtų būti bulvių ir sūrio. Galiausiai užpilkite grietinėlę, kad visur pasiskirstytų. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C temp. kepkite apie 50 min., kepimo laikas priklauso nuo apkepo storio, baigiant kepti ar bulvės iškepusios. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)