Bulvių apkepas

Perskaitytas kartų: 3148

Ingredientai

:

didelės bulvės (4 vnt.)

česnakas (3 skiltelės)

grietinėlė (200 ml)

mėgstamas sūris (1 gabalėlis)

rūkytas kiaulienos kumpis (nedidelis gabalėlis)

druska

pipirai

kiti mėgstami bulvių prieskoniai

Gaminimas

:

Bulves supjaustyti labai plonomis riekelėmis, tam puikiai tinka tarka ar kombainas. Kumpį supjaustykite nedideliais ar juostelėmis ir trumpai apkepkite keptuvėje. Susmulkinkite česnaką ir sutarkuokite sūrį. Kepimo formą patepkite sviestu, dėkite sluoksnį bulvių, pabarstykite prieskoniais, česnaku, uždėkite kumpio ir sūrio sluoksnelį, toliau vėl bulvių sluoksnis, prieskonių, česnakų, kumpio ir sūrio, taip kol viską baigsite, viršutinis sluoksnis turėtų būti bulvių ir sūrio. Galiausiai grietinėlę, kad visur pasiskirstytų. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C temp. kepkite apie 50 min., kepimo laikas priklauso nuo apkepo storio, baigiant kepti patikrinkite ar bulvės iškepusios. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)