Blynų apkepas su špinatais arba sūriu

Perskaitytas kartų: 3531

Blynų apkepas su špinatais arba sūriu

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (250 g)

pienas (3 stiklinės)

kiaušiniai (3 vnt)

cukrus (1 šaukštas)

druska (0,5 šaukštelio)

sviestas arba margarinas

aliejus

malti džiuvėsėliai

sūrio įdarui:

tepamas grietinės sūris (200 ml)

tarkuoti krienai (1 šaukštelis)

krapai

špinatų ir varškės įdaras:

špinatai (300 g)

varškė (200 g)

kietasis sūris (50 g)

riebi grietinėlė (100 ml)

muskatai

druska

Gaminimas

:

Į sūrį dėkite krienus ir smulkiai pjaustytų krapų. Viską suplakite plaktuvu. Jei gaminsite blynus su ir įdaru, špinatus nušutinkite, pridėkite varškę, plaktą grietinėlę, viską pagardinkite žiupsneliu muksatų, druskos. Kai tepsite įdarą ant blynų, dar pabarstykite tarkuotu sūriu.

Paruoškite lietinių tešlą. Truputį kiaušinio plakinio atidėkite – jį panaudosime aptepti apkepo viršui. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir iškepkite blynus. Vieną blynų pusę pakepkite ilgiau, kad paskrustų. Sutepkite sviestu ir pabarstykite džiūvesėliais kepimo formą, dėkite į ją blynus – paskrudinta puse į apačią, vis sluoksniuodami su pasiruoštu įdaru. Galiausia viršutinį blyną išplaktu , pabarstykite džiūvesėliais, pašlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje 30-40 minučių. Baigę apverskite į lėkštę.

Atskirai prie akpepo tiekite sviesto, saldaus padažo.

Įvertink:
4/5 (balsavo: 1)