Baklažanų užkepėlė su mėsa ir padažu

Perskaitytas kartų: 7071

Ingredientai

:

baklažanas (1 vnt.)

malta mėsa (500 g)

pomidorai (4 - 5 vnt.)

svogūnas (1 vnt.)

sūris

pipirai

aliejus

pienas (300 ml)

miltai (30 g)

sviestas (30 g)

druska

Gaminimas

:

Baklažanus reikia supjaustyti kubeliais ir juos apibarstyti druska, taip palikti apie 30 min. Po to supjaustytą baklažaną nuplauti po šaltu vandeniu. Svogūną susmulkinti, nuo pomidorų nulupti žieveles ir juos sutrinti (geriausia blenderiu). Keptuvėje pakepinti svogūną, tuomet sudėti faršą, įdėti druskos, pipirų (pagal kiekvieno skonį) ir pakepti apie 20 min. Kitoje keptuvėje pakepinti baklažanus, užberti šiek tiek pipirų, tuomet sudėti sutrintus pomidorus ir pakaitinti apie 7 min. Tuomet puode reikia ištirpinti sviestą, sudėti miltus ir viską išmaisyti. Po to pilame pieną, dedame pipirų, jei reikia druskos ir laukiame kol . Galiausiai į kepimo indą arba kelias formeles idedame faršą, užpilame padažo ir ant viršaus sudedame baklažanus. Dedame į orkaitę ir kepame 180 laipsnių apie 25-30 min. prieš kepimo pabaigą tarkuoto sūrio. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)