Apkepas su kaliaropėmis

Perskaitytas kartų: 3112

Ingredientai

:

kaliaropės (300 g)

šutintos bulvės (400 g)

pomidorai (300 g)

svogūnai (2 vnt.)

sviestas (20 g)

kapoto kumpio dešra (150 g)

pipirai

druska

pienas (0,25 l)

grietinėlė (150 g)

fermentinis sūris (120 g)

kiaušinis (1 vnt.)

muskatas (žiupsnelis)

Gaminimas

:

Kaliaropes nulupkite, perpjaukite per pusę ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Su lupena virtas bulves nulupkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis, pomidorus – taip pat. Svogūną perpjaukite pusiau, supjaustykite riekelėmis. Keptuvėje išleiskite 10 g sviesto, jame trumpai pakepinkite svogūną. Aliejumi patepę kepimo formą, į ją pakaitomis klokite bulvių riekeles, svogūną, kaliaropes, kumpinę dešrą, pomidorų riekeles. Sluoksnius apibarstykite , pipirais. Ant viršaus vėl dėkite bulvių. su grietinėle supilkite į puodą, pašildykite, jame ištirpinkite susmulkintą sūrį. Puodą nukelkite nuo ugnies, įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite, paskaninkite pipirais, , muskatu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Pabaigoje apkepo viršų pašlakstykite likusiu sviestu. Pabarstykite kapotais žalumynais. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)