Apkepas su kaliaropėmis

Perskaitytas kartų: 3241

Ingredientai

:

kaliaropės (300 g)

šutintos bulvės (400 g)

pomidorai (300 g)

svogūnai (2 vnt.)

sviestas (20 g)

kapoto kumpio dešra (150 g)

pipirai

druska

pienas (0,25 l)

grietinėlė (150 g)

fermentinis sūris (120 g)

kiaušinis (1 vnt.)

muskatas (žiupsnelis)

Gaminimas

:

Kaliaropes nulupkite, perpjaukite per pusę ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Su virtas bulves nulupkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis, pomidorus – taip pat. Svogūną perpjaukite pusiau, supjaustykite riekelėmis. Keptuvėje išleiskite 10 g sviesto, jame trumpai pakepinkite . Aliejumi patepę kepimo formą, į ją pakaitomis klokite bulvių riekeles, , kaliaropes, kumpinę dešrą, pomidorų riekeles. Sluoksnius apibarstykite druska, pipirais. Ant viršaus vėl dėkite bulvių. Pieną su grietinėle supilkite į puodą, pašildykite, jame ištirpinkite susmulkintą sūrį. Puodą nukelkite nuo ugnies, įmuškite , gerai išmaišykite, paskaninkite pipirais, druska, muskatu. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Pabaigoje apkepo viršų pašlakstykite likusiu sviestu. Pabarstykite kapotais žalumynais. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)