Apkepas su grūdėtąja varške ir pomidorais

Perskaitytas kartų: 2683

Apkepas su grūdėtąja varške ir pomidorais

Ingredientai

:

pagrindui:

miltai (180 g)

sviestas (100 g)

kiaušiniai (1 vnt.)

šaltas vanduo (1 valg. šaukšt,)

druska (pagal skonį)

įdarui:

kiaušiniai (2 vnt.)

druska (truputis)

grietinė (5 valg. šaukšt.)

grūdėta varškė (350 g)

vyšniniai pomidorai (500 g)

tarkuotas sūris (100 g)

raudonėlis (1 arbat. šaukšt.)

malti pipirai (pagal skonį)

alyvuogių aliejus (truputis)

Gaminimas

:

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Sviestą peiliu sukapoti su miltais iki birios masės. Įdėti , druskos ir įpilti vandens, išmaišyti iki vientisos masės. Iš tešlos iškočioti 26cm. skersmens formą. Kol gaminsite įdarą, pagrindą įdėkite į šaldytuvą. Ruošdami įdarą suplakti , įdėti druskos ir grietinės, įmaišyti varškės. Mišinį supilti ant tešlos ir apibarstyti tarkuotu sūriu. Pomidorus perpjauti pusiau ir sudėti ant mišinio. Pabarstyti pipirų, paskaninti druska ir raudonėliu. Pomidorus apšlakstyti aliejumi. Kepti orkaitėje 30-40 minučių, kol apkepo viršus gražiai pagels.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)