Apkepai
(292 receptai)

Tai karščiui atspariame inde, orkaitėje kepami patiekalai. Į apkepų sudėtį įeina įvairios daržovės, bulvės, mėsa, žuvis, grūdai ir makaronai, varškė, vaisiai, uogos ir kiti įvairūs produktai. Apkepai gali būti tiek sūrūs, tiek saldūs, patiekiami kaip užkandžiai, pagrindinis patiekalas ar desertas.
Blynai, virtiniai
(445 receptai)

Tai tradiciniai Rytų Europos šalių patiekalai. Blynai, kitaip vadinami lietiniais arba sklindžiais, gaminami iš skystos tešlos ir kepami keptuvėje. Tešlos ruošimui naudojami miltai, įvairios daržovės (moliūgai, cukinijos), vaisiai. Labai populiarūs – bulviniai blynai. Į blynus dažnai dedami įvairūs įdarai: mėsa, sūris, varškė, vaisiai ir kiti produktai. Virtiniai gaminami iš tešlos ir įdaro. Virtinių tešla dažniausiai būna iš miltų, vandens, druskos, kiaušinių. Įdarai, taip pat kaip ir blynų, gali būti labai įvairūs, nuo mėlynių iki mėsos. Virtiniai, skirtingai nei blynai, yra verdami vandenyje arba sultinyje.
Garnyrai, padažai
(454 receptai)

Tai neatskiriama pagrindinio patiekalo dalis, papildanti maisto produkto skonines savybes. Tiek garnyras, tiek padažas turi derėti prie pagrindinio patiekalo. Jie gali būti patiekti kartu su pagrindiniu patiekalu arba atskiruose indeliuose. Garnyru gali būti įvairiai paruoštos daržovės, bulvės, makaronai kruopos, kurie dažniausiai patiekiami karšti. Padažai, tai skystos ar kreminės konsistencijos aromatiniai papildai skirti karštiems pagrindiniams patiekalams, šaltiems užkandžiams, salotoms ir desertams pagardinti. Jie gali būti patiekiami karšti ir šalti.
Gėrimai, kokteiliai
(598 receptai)

Tai įvairūs skysčiai paruošti gėrimui. Gėrimai yra naudojami alkiui ar troškuliui numalšinti, kaip maisto papildas, o taip pat ir malonumui ar svaigulio pojūčiui patirti. Yra daug ir įvairių gėrimų rūšių: alkoholiniai ir nealkoholiniai gėrimai, gaivieji ir gazuoti, ir kiti gėrimai. Jie gali būti patiekti tiek šalti, tiek karšti, kaip desertas ar gėrimas papildantis ar pabrėžiantis įvairių patiekalų skonį.
Karštieji patiekalai
(2261 receptai)

Tai pagrindinis ir dominuojantis patiekalas, patiekiamas tarp sriubos ir deserto. Tai dažniausiai yra mėsos, paukštienos ar žuvies patiekalas, kaip taisyklė, patiekiamas karštas, su garnyru, salotomis, ir jei reikia patiekiamas ir prie pagrindinio patiekalo derantis padažas.
Kepiniai, saldumynai
(2331 receptai)

Tai valgis, bene mėgstamiausias ne tik mažųjų, bet ir suaugusiųjų tarpe. Be saldžiųjų patiekalų ir kepinių, tokių, kaip pyragai, tortai, pyragaičiai ar sausainiai, tikriausiai neįsivaizduojama nė viena šventė ar pobūvis, o taip pat kai kurie šių patiekalų yra neatskiriama kasdieninės mitybos dalis. Jie puikiai tinka lengviems pusryčiams, priešpiečiams ar pavakariams, taip pat patiekiami kaip desertas prie kavos ar arbatos, arba po pagrindinio patiekalo.
Konservuoti patiekalai
(441 receptai)

Konservavimas, marinavimas, vekavimas – tai produktų laikymo termino prailginimas, juos sūdant, saldinant, termiškai ar kitaip apdorojant. Tiek konservavimas, tiek marinavimas šiek tiek keičia produkto skonines savybes, fizinę būseną, o svarbiausia – apsaugo produktą nuo gedimo. Prie konservavimo priskiriamas produktų laikymas alkoholyje, acte, rūgštyje, taip pat džiovinimas, rūkymas, šaldymas.
Salotos, mišrainės
(1178 receptai)

Tai dažniausiai iš šviežių ar virtų daržovių, mėsos, sūrio ir kitų produktų ruošiamas patiekalas, patiekiamas šaltas, kaip užkandis, pagrindinis patiekalas ar papildantis jį. Salotos ir mišrainės gali būti pikantiškos, sultingos, gaivinančios, gardinamos žolelėmis ir įvairiais prieskoniais, padažais, aliejumi ar majonezu.
Sriubos, troškiniai
(690 receptai)

Tai skystas valgis, dažniausiai mažai kaloringas, gaunamas verdant vandenyje įvairius produktus: mėsą, daržoves, žuvį, kruopas, pagardinama įvairiais prieskoniais, kol išgaunamas norimas skonis ir konsistencija. Sriubos gali būti įvairios: karštos, šaltos, mėsiškos, daržovių, saldžios, tirštos ir skystos. Jos tinka tiek pusryčiams, tiek pietums, tiek vakarienei. Troškiniai įprastai yra tirštesnės konsistencijos nei sriubos, dažniausiai yra ruošiami iš: daržovių, bulvių, makaronų, taip pat ankštinių daržovių, mėsos, žuvies ar paukštienos. Troškiniai verdami dažniausiai mažame kiekyje vandens arba sultinio, uždarame inde, patiekiami kaip garnyras (pvz. daržovių troškinys) ir kaip lengvas užkandis arba pagrindinis patiekalas.
Užkandžiai
(1159 receptai)

Tai greitai ir paprastai paruošiamas valgis. Užkandžiai gali būti patiekiami kaip atskiras patiekalas, arba tiesiog prie kavos, arbatos, vyno ar alaus. Užkandžiai neretai naudojami ir stalo puošybai, taip pat tai puikus valgis iškylose, vaikų gimtadieniuose, ar netikėtiems svečiams pavaišinti. Užkandžiai gali būti patiekiami tiek šalti, tiek karšti, saldūs, sūrūs arba aštrūs. Užkandžiai taip pat gali būti skirtingų dydžių, formų, konsistencijų.